Bij Tijssen Watersport hebben we een ruim assortiment sloten om uw boot en buitenboordmotor te beveiligen tegen diefstal. Of het nu gaat om kabel- en kettingsloten voor uw schip, een buitenboordmotorslot voor de bijboot of een slot voor uw trailer, wij hebben voor iedere situatie een passend slot. Is uw boot verzekerd tegen diefstal? Informeer dan bij uw verzekering aan welk keurmerk uw slot moet voldoen. Wij adviseren u graag bij uw keuze. Ook voor breekmoeren en goedgekeurde walankers bent u bij ons aan het juiste adres.

 

Keurmerken

Jaarlijks worden er steeds meer boten en buitenboordmotoren gestolen. Dit is natuurlijk erg vervelend als u uw vrije weekend of vakantie heeft gepland en uw schip is opengebroken en alle kostbare apparatuur en bezittingen zijn gestolen. Naast de financiële schade en regelingen met de verzekeraar is er ook het opnieuw vaarklaar maken van de boot. Dit kost tijd en is niet zomaar klaar. Ieder jaar worden ongeveer twaalfhonderd vaartuigen gestolen en dit heeft direct gevolg voor uw bootverzekering. Om de schadelast te beperken en daarmee de premies enigszins betaalbaar te houden, geven verzekeraars prioriteit aan diefstalpreventie van uw vaartuig. Een College van Deskundigen heeft inmiddels een keurmerk ontwikkeld: het Keurmerk Vaartuigbeveiliging. Het VbV beheert dit keurmerk.

Het SCM en VbV (Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit) is een gemeenschappelijk initiatief van alle Nederlandse schadeverzekeraars om voer/vaartuig-, werkmaterieel- en transportcriminaliteit te bestrijden. Voor de goedkeuring van producten voor mechanische beveiliging voor vaartuigen heeft VbV de eisen overgenomen zoals die gelden bij bestaande certificeringregelingen. Het betreft het huidige VbV/SCM keuringsvoorschrift voor mechanische beveiliging (MP03) en het voorschrift voor kettingen en sloten voor tweewielers van Stichting ART.

 

  

De stichting ART heeft als hoofddoel de antidiefstal preventie te verbeteren, door middel van mechanische beveiliging. Stichting ART bevordert veiligheidsvoorzieningen door het testen (door een derde partij) van nieuwe veiligheidssystemen, het certificeren van goedgekeurde producten en het promoten van goedgekeurde mechanische beveiligingssystemen. Op deze manier weet u zeker dat een ART gekeurd slot / ketting / kabel doet waar hij voor is gemaakt: het beschermen van uw eigendommen. Bovendien zijn alle ART gekeurde sloten / kettingen / kabels goedgekeurd door de verzekering, zodat u er zeker van bent dat een schadevergoeding wordt uitgekeerd wanneer er onverhoopt toch wordt ingebroken.

Assortiment

We hebben verschillende merken in ons assortiment, waaronder:

Double lock

Stazo

Abus