Tijdens het zeilen is het van belang om warm te blijven. Wetsuits zijn erg gewild en een slimme keus als u in dinghy's en zwaardboten vaart. Veel mensen kiezen voor een wetsuit als bemanning in een 2-mans of 3-mans wedstrijd kielboot. 

Wetsuits bestaan voornamelijk uit neopreen. Als u in het water stapt, komt er een dun laagje water in het pak te staan. Dit laagje water wordt opgewarmd door uw lichaam en houdt u warm.

Wetsuits bestaan in verschillende diktes en lengtes. Als u kijkt naar de dikte van een wetsuit staan er vaak 2 cijfers, bijvoorbeeld 5/3 mm. Het eerste cijfer geeft de dikte van het pak aan bij armen, benen, buik en rug. Het tweede cijfer geeft de dikte aan bij de meer bewegelijke delen, zoals de oksels en de knieholtes.

 

Een fullsuit wetsuit heeft lange mouwen en pijpen. Een fullsuit heeft een dikte van 5/4 mm of 5/3 mm en is daardoor zeer geschikt om in de winter en met koud weer te dragen.
Een shortarm wetsuit heeft korte mouwen en lange pijpen. Een shortarm heeft vaak een dikte van 3/2 mm en is geschikt om in het voorjaar of het najaar te dragen met matige temperaturen en bewolking.
Een long john wetsuit heeft lange pijpen en geen mouwen. De long john heeft over het algemeen een dikte van 4 mm of 1.5 mm. Het voordeel van de long john is de mogelijkheid voor combineren. Met warme temperaturen kunt u in uw long john zeilen en bij het zakken van de temperaturen kunt u onder uw long john een neopreen top aandoen, waardoor u een fullsuit wetsuit creëert.
Een shorty wetsuit heeft korte mouwen en korten pijpen. Een shorty is erg populair bij kinderen en is zeer geschikt voor de zomer en warme temperaturen. Een shorty heeft vaak een dikte 3/2 mm.

 

Tijssen Watersport heeft een groot assortiment wetsuits van het merk 

 

 

 

Magic Marine Shortie.
Geschikt voor zonnig weer met warme temperaturen.
De Shortie is erg populair onder kinderen.
Klik op de afbeelding om naar ons assortiment Shorties te gaan.

 

Magic Marine Long John.
Geschikt voor bewolkt weer met matige temperaturen.
De Long John is goed te combineren met technische tops om een Fullsuit te creëren.
Klik op de afbeelding om naar ons assortiment Long Johns te gaan.

 

Magic Marine Shortarm.
Geschikt voor bewolkt weer met matige temperaturen.
De shortarm is een perfecte optie als een Fullsuit te warm is en een Shortie te koud.
Klik op de afbeelding om naar ons assortiment Shortarms te gaan.

 

Magic Marine Fullsuit.
Geschikt voor alle weersomstandigheden.
De Fullsuit komt in verschillende diktes.
Klik op de afbeelding om naar ons assortiment Fullsuits te gaan.